تفاوت لوله مانیسمان با لوله درزدار

تفاوت لوله مانیسمان با لوله درزدار

لوله های مانیسمان و لوله های درزدار دارای تفاوت هایی هستند که به طور آشکار می توان این تفاوت ها را در نحوه ی ساخت و مواد اولیه شان یافت.
یکی از اشکارترین تفاوت ها در ارتباط با درز جوشکاری است که در لوله های مانیسمان هیچ گونه درزی وجود دارد و همین طور هیچ نوع از جوشکاری ها بر روی آنها انجام نشده و به صورت سالم وجود دارند؛ اما در ارتباط با لوله های درزدار همان طور که از اسمش مشخص است این لوله دارای درز هایی است و جوشکاری هایی هم بر روی ان صورت گرفته است، که این مورد از جمله واضح ترین تفاوت ها بین این دو لوله است.

تفاوت لوله مانیسمان با لوله درزدار
در ارتباط با تفاوت های دیگر  آن ، هر کدام از آن ها دارای روش ساخت متفاوتی هستند و مواد اولیه هر کدام با هم متفاوت است، پس با توجه به این موارد ابزار و تجهیزات و دستگاه هایی که به کار رفته در ساختشان هم با هم متفاوت هستند و به گونه ای حتی در کارخانه های متفاوت هم می توان گفت تولید می شوند تا هر کدام از این لوله ها دارای کاربرد های متفاوتی از هم داشته باشند و البته هر کدام در مصارف مختلفی استفاده شوند که در نوع و کاربرد خود هم بهترین باشند.
تفاوت دیگر که می توان ذکر کرد در ارتباط با ابعاد و اندازه هایشان است که هر کدام از آن ها در سایز های مختلفی هستند و هم چنین اندازه های مختلفی هم دارند و البته از لحاظ ضخامتی هم با هم متفاوتند که این مواردی که ذکر شد از جمله تفاوت هایی است که این دو لوله با هم دارند که می تواند از لحاظ قیمتی هم با هم فرق داشته باشند.

تفاوت لوله مانیسمان و گالوانیزه

تفاوت های این دو لوله می تواند در ارتباط با روش ساخت، تولید و هم چنین مواد اولیه ای باشد که در آن ها به کار رفته است.
تجهیزات و دستگاه هایی که این دو لوله در هنگام تولید نیاز دارند، با هم فرق می کند و البته مواد اولیه متفاوتی نیز در تهیه آن ها به کار می روند؛ که همین موضوع باعث شده که در صنایع گوناگونی مورد استفاده باشند و کاربرد های متفاوتی از هم داشته باشند.
هم چنین این دو لوله از نظر سایز و ابعاد، هم چنین ضخامت دارای تفاوت هایی هستند که همین موضوع باعث شده که در قیمت این لوله ها تفاوت هایی ایجاد شود و البته که کاربرد لوله های گالوانیزه بسیار بیشتر از لوله های مانیسمان می باشد.

تفاوت لوله مانیسمان و گالوانیزه

معرفی لوله مانیسمان و گالوانیزه

لوله های مانسمان، لوله هایی هستند که در تولید آن ها بدنه ای بدون درز، چاک و کاملا یک دست کار شده است و هیچ نوع جوشکاری بر روی این لوله های صورت نگرفته است.
ماده ای که در این لوله ها استفاده شده اند فولاد است اما از نوع کاملا ساده و کم کربن می باشد، اما برخی مواد افزودنی هایی که در تولید این لوله ها اضافه شده باعث شده که در برابر زنگ زدگی کاملا مقاوم باشند و هیچ آسیبی به آن ها وارد نشود.
هم چنین این لوله ها از استحکام و مقاومت خوبی نیز برخوردار هستند و علت این موضوع این است که، بدنه آن ها کاملا یک دست می باشد چرا که وقتی لوله درزی نداشته باشد نسبت به سایر لوله ها از استحکام بالایی برخوردار می شود.
لوله های مانیسمان به گونه ساخته و طراحی شده که دارای ضخامت های متفاوتی هستند، و البته استاندارد های بین المللی و اندازه های مختلفی دارند که ضخامت این لوله ها بسته به اندازه ی این لوله ها می باشد و البته فشار سیال هم که در این لوله ها به کار رفته است در ضخامتشان بسیار تاثیر گذار است؛ چرا که هر چه میزان این فشار بیش تر باشد ضخامت هم بیش تر می شود.
روش های تولیدی این نوع لوله ها با هم متفاوت است و در هر کارخانه ای بسته به دستگاه ها و تجهیزاتی که دارد از روش های مخصوص در جهت تولید این لوله ها استفاده می کنند که در برخی کارخانه روش های حرارتی استفاده می شود.
هم چنین این لوله ها در انواع و رده های مختلفی وجود دارند که از نوع سبک گرفته تا رده ی ۴۰ و رده ی ۸۰ وجود دارند.
حال در این قسمت به لوله های گالوانیزه می پردازیم، که این لوله ها از جنس فولاد مرغوب هستند که روی آن ها را فلز روی پوشانده و هم چنین این لوله ها دارای طول عمر بالا و مقاومت بسیار بالایی هستند و در برابر هر گونه زدگی و خوردگی مقاومت ویژه ای از خود نشان می دهند.
معمولا از این لوله های گالوانیزه در شبکه های آبرسانی استفاده می شود چرا که این لوله ها در برابر رسوبات معدنی که ته نشین می شود کاملا مقاوم بوده و آسیبی به آن ها وارد نمی شود؛ ولی این را هم باید در نظر بگیریم که این لوله ها با توجه به پوششی که از جنس روی دارند در صنعت گاز رسانی نمی توانند استفاده شوند و دلیل این موضوع این است که باعث پوسته، پوسته شدن این لوله ها و در نهایت مسدود شدن مسیر گاز رسانی می شود و ممکن است خطراتی هم به دنبال داشته باشند.

معرفی لوله مانیسمان و گالوانیزه

اما با این حال موارد استفاده ای از این لوله ها بسیار زیاد است  و کاربرد های زیادی دارند.
این نوع لوله های گالوانیزه در هر صنعتی که مورد استفاده قرار می گیرند، نکته ی خوبی که دارند این است که در برابر هر گونه زدگی و خوردگی مقاوم هستند و آسیبی نمی بینند که باعث شده نسبت به لوله های دیگر متفاوت تر باشند.
اگر قصد بر این است که در کار های خود نیاز به لوله داشتید، می توانید ویژگی های لوله ها را تحقیق کرده و مورد استفاده قرار دهید.
این نوع لوله گالوانیزه به علت این که در هنگام روش تولید، عملیات خاصی روی آن صورت می گیرد از جنس های مرغوب تشکیل شده و در مناطق رطوبتی و شرجی بسیار مقاوم هستند و در مناطقی که باران زیاد می بارد می توان به راحتی از این لوله ها استفاده کرد.
در همه ی کار خانه ها طبق یک استاندارد مشخص این لوله ها را تولید می کنند.
این کارخانه ها تعدادی از تولید کنندگان لوله های گالوانیزه هستند.
این کارخانه ها از همه ی جهات مجهز بوده و دارای دستگاه های مخصوصی شامل کوره ها و مشعل ها و مواد مختلف مورد نیاز و دی کیو و سی کیو هستند که در بالاترین دقت و بهترین کیفیت ورق ها را تولید می کنند و به بازار عرضه می کنند.
امروزه نوعی در بازار هم وجود دارد که حالت روغنی داشته و باعث شده با فرایند های مختلف از جمله فسفاته سازگار باشند.
هنگامی که رنگ آمیزی می شوند در برابر و هم چنین از پوسته پوسته شدن جلوگیری می کند.
این موارد تعدادی از ویژگی های منحصر به فرد این محصولات و لوله های گالوانیزه است.

در ارتباط با لوله های گالوانیزه سرد، گرم باید گفت که این تفاوت در روند تولید و شکل ظاهری و میزان دقت و کاربرد شان متفاوت است.
در ارتباط با روند تولید این ورق ها این گونه است که در گالوانیزه گرم همان طور که از اسمشان معلوم است در دماهای بالا تولید می شوند و به حرارت بسیار زیادی برای تولیدشان نیاز دارند، در حالی گالوانیزه های سرد در دما های کم تری نسبت به نوع گرم شان دارند که می تواند در روند تولید تفاوت هایی داشته باشد.
هم چنین از نظر شکل ظاهری این لوله ها این گونه است که میزان کالبیر استفاده شده در لوله های گالوانیزه نوع گرم بیش تر از نوع سرد است که این موضوع بر روی براقیت آن ها تاثیر می گذارد.
چرا که هر چه میزان کالبیر لوله بیشتر براقیت هم بیش تر است.
از نظر دقتی هم دقت در تولید گالوانیزه های نورد سردی نسبت به گرمی خیلی بیش تر می باشد و هم چنین در صنعت انتقال مایعات و مکان هایی که لوله های خیلی بزرگ نیاز ندارند از گالوانیزه های گرم استفاده می شود.
اما گالوانیزه های سرد را در مکان هایی که لوله های بزرگ نیاز دارند استفاده می کنند و هم چنین در سیستم های هیدرولیکی کاربرد دارد.

استفاده از لوله مانیسمان بهتر است یا لوله گالوانیزه

همان گونه که گفته شد، هر کدام دارای ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارند که با توجه به این ویژگی ها در صنایع مختلف استفاده می شوند و هر کدام به نوبه خود در جایگاهی که قرار می گیرند و مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند بهترین هستند.
البته روش های مختلفی هم در تهیه ی این لوله ها وجود دارد و عملیات مختلفی روی آن انجام می شود.
هم چنین لازم به ذکر است که، حسن دیگر این لوله ها این است به رنگ کردن و داشتن عایق نیاز ندارند و طول عمر بالایی هم دارند که باعث می شود طول عمر محصولات فلزی هم بیشتر شود که خود می تواند بسیار مقرون به صرفه باشد و بیشتر هم مورد استفاده قرار بگیرد.
هم چنین با پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده که طی تحقیقاتی لوله های گالوانیزه و مانیسمان به روش های جدید تری تولید و ساخته شوند.
لازم به ذکر است که لوله گرم گالوانیزه یکی از روش های پر کاربرد بوده و از جنس فولاد می باشد و در زمینه های گوناگونی کاربرد دارند.
میزان قیمت گذاری این لوله ها به عوامل هم چون ابعاد، وزن و سایز تعیین می شود.
هم چنین در برخی از سایت ها می توان از قیمت ها و جنس ها و ویژگی ها آگاه شد و بسته به نیاز خود و با توجه به قیمتی که دارد تهیه کرد.
هم چنین از لحاظ قیمتی با توجه با معیاراتی نرخ گذاری می شود که تمام ویژگی های ضخامت و آلیاژ های کاربردی و عناصر مصرفی و… در تعیین کننده قیمت نقش دارند.

استفاده از لوله مانیسمان بهتر است یا لوله گالوانیزه

مزیت های لوله مانیسمان و لوله درزدار

لوله های مانیسمان از جمله لوله هایی هستند که هیچ گونه درز و چاکی ندارد و همان طور که گفته شد به صورت کاملا یکدست و سالم ساخته و البته که هیچ گونه جوشکاری هم روی ان صورت نگرفته است.
این لوله ها جنسی از فولاد دارند که به علت مناسب بودن جنسش در مصارف مختلفی به کار می رود و هم چنین برخی از این لوله ها از فولادی ساده و کم کربن ساخته شده اند و البته در هنگام تولید ان ها مواد افزودنی هایی هم به کار رفته که باعث شده در برابر انواع زنگ زدگی ها و شکستگی ها مستحکم و مقاومت لازم را داشته باشد و البته که اسیبی به آن وارد نشود.
لوله های مانیسمانی جز لوله های تجهیزاتی هستند و کاربرد های فراوانی هم دارند که در زمینه ی انتقال انواعی از سیالات بسیار موثر هستند هم چنین مزیت دیگر این لوله های مانیسمان در ساخت و تولید مخازنی هستند که با نام تحت فشار تهیه شده اند،در صنایع مختلفی هستند که جز مزیت و کاربرد های این لوله ها هستند در صنایع نظامی هستند.
در لغت این لوله ها را به پایپ می شناسند و معروف هستند.
این لوله ها با توجه به نوع و جنسی که دارند در صنایع مختلفی کاربردی هستند به عنوان مثال اگر نوع ضد زنگ این لوله ها باشد در صنایع پزشکی و غذایی کاربردی هستند چرا که ضد زنگ هستند اما نوع دیگر که نوع کم آلیاژ است در انواع حفاری ها و سوراخ کاری ها و مخازنی با عنوان فشار بالا کاربردی هستند. البته که در صنعت خودرو سازی هم بوده که از نوع دوم ان ها استفاده می شود.

مزیت های لوله مانیسمان و لوله درزدار
هم چنین در ارتباط با استحکام این لوله های مانیسمان باید گفت که در درجه ی بالایی قرار دارد و دلیل این موضوع می تواند این باشد که یک دست هستند چرا که وقتی لوله ها درزدار باشند نسبت به لوله هایی که یکدست هستند، واضح است که استحکام و مقاومتشان هم کم تر است.
ضخامت متفاوت این لوله ها هم باعث شده که در صنعت کاربرد زیادی داشته باشند و البته فشار سیالی که بر این لوله ها وارد می شود می تواند بر ضخامت آن ها تاثیر بگذارد و این گونه که میزان فشار سیال وقتی بیش تر باشد از نظر ضخامتی هم این لوله ها بیش تر هستند.
با توجه به مزیت ها و کاربرد های این لوله های مانیسمان که گفته شد استاندارد های بین المللی دارند و اکثر بخش ها مورد استفاده قرار میگیرند.
حال در این قسمت به لوله های درزدار و البته مزیت های این لوله می پردازیم.
لوله های درزدار همان طور که از اسمشان هم معلوم است دارای درز و جوش خوردگی هستند که دو نوع هم دارند.
دو نوع این لوله ها این گونه است که یا نوع درزدار مستقیم و یا درزدار مارپیچی هستند.
درزدار های مستقیم از نظر کاربردی و مزیت در درجه ی پایینی هستند که علت این موضوع در ارتباط با سختی ساخت و مقاومت بسیار بالایشان است که در هر محصول و مصارفی نمی توانند استفاده شوند و علت سختی ان ها است.
قطری کوچک دارند که این موضوع هم در استفاده شدنشان دخالت دارد و کم تر مصرف می شود.
به طور کلی اگر بخواهیم به مزیت های این لوله های درز دار اشاره کنیم می توانیم به موارد لوله کشی های شوفاژی و آبگرم کنی اشاره کنیم هم چنین در انواعی از لوله کشی های فاضلابی و صنایع معدنی و تونل سازی هم کاربرد دارند.
مزیت این لوله ها را هم می تواند در صنعت کشتی سازی، قطعات صنعتی و ماشین سازی هم مشاهده کرد.
به طور کلی از نظر مزیت در درجه ی بالایی هستند و همین باعث شده کاربرد های زیادی هم داشته باشند.

کاربرد های لوله مانیسمان و لوله درزدار

در ارتباط با کاربرد هایی که می توانند این لوله های مانیسمان داشته باشند باید گفت در اکثر خطوط استخراجی از جمله استخراجی نفت و گاز و البته انتقال آن ها کاربرد دارند به طوری که می توان گفت در صنایع پالایشگاه و صنایع پتروشیمی از این لوله می توان بسیار به کاربرد و استفاده کرد.
کاربرد دیگر در صنعت مبدل ها است که بیش تر در قسمت مبدل هایی که حرارتی و گرمایی هستند کاربرد دارد.
هم چنین کابل های برق که از نوع فشار قوی هستند عایق می کنند که عایق این کابل ها همین لوله های مانیسمان است و البته در نیروگاه ها کاربرد وسیعی دارند. در امور کشاورزی هم در بخش ابرسانی و کانل های ابی از لوله های مانیسمان استفاده می شود.
حال می پردازیم به کاربرد های لوله درزدار که این لوله ها با توجه به مدل و جنسی که دارند در انواع ساخت پروفیل ها اما در بخش پروفیل های قوطی کاربردی هستند.

کاربرد های لوله مانیسمان و لوله درزدار
هم چنین حصار ها و داربست هایی که مشاهده می کنیم از این لوله های درزدار استفاده می شود.

لوله ی مانیسمان بهتر است یا لوله درزدار

با توجه به این که از هر کدام مزیت و کاربرد ذکر کردیم متوجه شدیم که هر کدام از این لوله ها در مصارف مصرفی خود بهترین هستند و هر کدام از این لوله ها در صنایع مختلفی هم کاربردی می باشند و البته زمانی می توانند بسیار کاربردی و مفید باشند که در بالاترین کیفیت قرار گرفته باشند و جز محصولات مرغوب باشند.
در ارتباط با این موضوع که کدام یک از این لوله ها بهتر است باید گفت که این موضوع بسته به ویژگی و کاربرد است و هم چنین بسته به محل و موضوعی دارد که قرار استفاده شود مثلا در صنعت خودرو سازی با توجه به ویژگی هایی که این صنعت لازم دارد لوله های درزدار کاربردی هستند پس به همین دلیل نمی توان از بهتری یا بدتری این لوله ها صحبت کرد.

لوله ی مانیسمان بهتر است یا لوله درزدار
چرا که هر کدام در هر صنعتی که مورد استفاده قرار می گیرند بهترین و کاربردی هستند.
در ارتباط با طول عمر این لوله ها هم باید گفت که بستگی به مواد اولیه و روش ساخت این لوله ها دارد که اگر از کیفیت بالا و مرغوبی برخوردار باشند طول عمر نسبتا زیاد و مفیدی هم دارند و با توجه به جنسی که این لوله ها دارد و از جنس فولاد هستند توانسته اند در اکثر وسایل و صنایع خود را جای دهند و مزیت های زیادی هم داشته باشند.
هم چنین در ارتباط با قیمت این لوله ها هم با توجه با معیاراتی نرخ گذاری می شود و البته تمام ویژگی های ضخامت و آلیاژ های کاربردی و عناصر مصرفی و مواد اولیه و دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده … در تعیین کننده قیمت نقش دارند.

AhanShahr
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *